I i III miejsce dla uczniów z klasy drugiej technik żywienia i usług gastronomicznych
4 marca 2022 w Kutnie odbył się XIX Międzyszkolny Konkurs Przedmiotowy z Zakresu Żywienia Człowieka na temat „Coraz bliżej kuchni roślinnej” pod hasłem „Świat warzyw i owoców”
I miejsce w konkursie na przekąskę zimną wykonaną bez użycia mięsa i przetworów mięsnych – Kanapki, kanapeczki…zdobył zespół – Klaudia Sekura i Jakub Lubowiecki
Kuba Lubowiecki zajął III miejsce w indywidualnych eliminacjach pisemnych.
Uczniowie wysłuchali prezentacji „Działania i założenia restauracji przyszłości” poprowadzonej przez Pana Tomasza Tarkowskiego, Dyrektora F&B Concordia Desing.
Degustowane były wyroby cukiernicze sponsora konkursu, firmy T.D.J.Ozdowscysp.j. oraz sery firmy Serowa Pasja prowadzonej przez A. i M. Rzepnikowskich.
Opiekę merytoryczną nad przygotowaniem do konkursu sprawowała Pani Agnieszka Nowicka-Kapłon