Warsztaty kulinarne.

W październiku odbyły się warsztaty kulinarne. Tematem zajęć były "Wyroby Garmażeryjne".

Wyroby garmażeryjne zwane zakąskami lub przystawkami, podawane są przed posiłkiem głównym w celu zaostrzenia apetytu lub jako dodatek do napojów alkoholowych. Podaje się je w naczyniach jedno- lub wieloporcjowych.

Warsztaty miały na celu pobudzenie i rozwijanie zainteresowań uczniów przedmiotami zawodowymi branży gastronomicznej oraz podniesienie poziomu kształcenia zawodowego, a także integracji młodzieży z różnych klas o profilu gastronomicznym.

Tematem przewodnim było zapoznanie się z asortymentem zakąsek zimnych, sposobem wykonania, porcjowania i garnirowania wyrobów garmażeryjnych.

Zakąski zostały podane w formie szwedzkiego stołu.

Warsztaty zostały przeprowadzone przez Mariolę Przybyłowicz - Bąbkę.

Zapraszamy do obejrzenia fotogalerii.



Strona stworzona przez Łukasza Szczecha przy użyciu szablonu maeioska by Gabfire
oraz materiałów opracowanych i zgromadzonych przez p. Urszulę Kasierską