Warsztaty kulinarne.
W październiku odbyły się warsztaty kulinarne. Tematem zajęć były "Wyroby Garmażeryjne".Wyroby garmażeryjne zwane zakąskami lub przystawkami, podawane są przed posiłkiem głównym w celu zaostrzenia apetytu lub jako dodatek do napojów alkoholowych. Podaje się je w naczyniach jedno- lub wieloporcjowych.
Warsztaty miały na celu pobudzenie i rozwijanie zainteresowań uczniów przedmiotami zawodowymi branży gastronomicznej oraz podniesienie poziomu kształcenia zawodowego, a także integracji młodzieży z różnych klas o profilu gastronomicznym.
Tematem przewodnim było zapoznanie się z asortymentem zakąsek zimnych, sposobem wykonania, porcjowania i garnirowania wyrobów garmażeryjnych.
Zakąski zostały podane w formie szwedzkiego stołu.
Warsztaty zostały przeprowadzone przez Mariolę Przybyłowicz - Bąbkę.
Zapraszamy do obejrzenia fotogalerii.